Transmurale zorgmanager (m/v)

Psychiatrisch ziekenhuis - Campus Stad - Onbepaalde duur - Voltijds

Solliciteer

Functieomschrijving

Voor onze doelgroepen volwassenen en ouderen zijn wij op zoek naar een transmurale zorgmanager. Als transmurale manager ben je in eerste instantie een verbinder. Je bouwt bruggen tussen teams en afdelingen maar ook tussen het ziekenhuis en het GGZ-netwerk om zo de doelen voor jouw doelgroepen te bereiken, nl.  een mensgericht, kwalitatief, ‘evidence-based’ en gecontinueerd behandel– en zorgtraject. Daarnaast ben je een ondersteuner en faciliteer je de werking van de kernteams binnen verschillende zorgclusters en –afdelingen, met specifieke aandacht voor belangrijke transfermomenten binnen het ziekenhuis en netwerk.

Functieomschrijving

Als transmurale zorgmanager maak je deel uit van een bruisend managementteam en  kies je voor een afwisselend en uitdagend jobpakket dat zich zowel binnen als buiten de muren van Asster bevindt:
- Je zet je ‘grenzeloos’ in om de clusters en afdelingen – en hun kernteams in het bijzonder – te ondersteunen. Je bent hun aanspreekpunt binnen volgende managementdomeinen:

 1. Leiderschap: het ondersteunen en coachen van afdelingshoofden en psychologen op vlak van leiderschapsstijl en –vaardigheden.
 2. Beleid en strategie: het coachen, begeleiden en ondersteunen van de implementatie van beleidslijnen in functie van de specificiteit van de doelgroep.
 3. Medewerkers- en middelenmanagement: een onderbouwde toewijzing op basis van een correct inzicht in de noden en behoeften en kennis van en ervaring met de doelgroep.
 4. Procesmanagement: het “vertalen” van processen naar doelgroepen, waarbij zicht op de specificiteit van elke doelgroep een meerwaarde is.

- Nieuwe maatschappelijke/netwerkgerelateerde en wetenschappelijke ontwikkelingen in kader van crisis / kortdurende behandeling en langdurige zorg  maken je nieuwsgierig. Je gaat proactief aan de slag om de zorg voor jouw doelgroepen in een kwalitatieve, ziekenhuisbrede geïntegreerde visie op acute kortdurende zorg / crisiszorg of  langdurige zorg te vertalen. Je zet zo mee de bakens uit van een kwalitatief, ‘evidence-based’ behandel– en zorgtraject.
- Je ontwikkelt inhoud, visie en beleid waarbij je steeds drie doelen voor ogen houdt:

 1. Draagt dit bij tot een efficiëntere, effectievere, kwaliteitsvolle en mensgerichte zorg voor de patiënt (en zijn context)?
 2. Leidt dit tot een betere, afstemming en samenwerking tussen afdelingen en clusters en het aanreiken van ‘good practices’?
 3. Versterkt dit onze netwerkpositie en de samenwerking met de partners – in het bijzonder ook verwijzers?
   

Profiel

 • Je hebt een stevige theoretische basis die zich vertaalt in een zorg georiënteerd masterdiploma.
 • Deze kennis vul je aan met ervaring als leidinggevende en ervaring binnen de GGZ. Heb je al een voorgeschiedenis in het werken met de GGZ-doelgroep volwassenen of ouderen, dan is dat een pluspunt.
 • Je kan je vastbijten in beleidswerk op strategisch/tactisch niveau waarbij je je eigen doelen niet uit het oog verliest …
 • … maar altijd inzet op verbinding tussen afdelingen/clusters, binnen het managementteam en het netwerk.
 • Een ‘hands-on’ aanpak schrikt je niet af: je bedenkt niet alleen het beleid maar operationaliseert het ook …
 • … en daarbij weet je mensen warm te maken en te coachen. Jouw leiderschapsstijl brengt mensen samen en zo maak je kwalitatieve en mensgerichte zorg waar.
   

Aanbod

 • Een voltijds contract van onbepaalde duur
 • Startdatum: zo spoedig mogelijk
 • Verloning: conform de ziekenhuisbarema’s
 • Extralegale voordelen (o.a. maaltijdcheques, groepsverzekering, hospitalisatieverzekering, kinderopvang tijdens schoolvakanties) alsook tal van mogelijkheden tot persoonlijke groei (opleiding, on-the-job training)
 • Een werkomgeving waar open communicatie, enthousiasme, humor, durf, verantwoordelijkheidszin en professionalisme worden gewaardeerd.

Wens je bijkomende informatie?

 • Voor inhoudelijke informatie kan je terecht bij mevr. Ann Hendrickx, directeur patiëntenzorg (011/78 80 03) of bij Dhr. Jaak Poncelet, algemeen directeur (011/78 80 01)
 • Voor algemene informatie kan je terecht bij mevr. Sarah Brepoels, arbeidspsychologe Asster (011/78 81 59)

Ga de uitdaging aan

… en bezorg jouw CV en motivatiebrief online. Solliciteren kan tot en met 20/08/2019.

De selectieprocedure zal bestaan uit 3 rondes in een tijdspanne van maximaal 1 maand. De concrete planning wordt tijdig gecommuniceerd met potentiële kandidaten.

Deel deze vacature

deel de vacature via social media

 

Vragen?

stel ze gerust aan

Sarah Brepoels
of
Evi Schroyen
Stel uw vraag