Dramatherapeut(e)

Psychiatrisch ziekenhuis - Campus Stad - vervangingscontract - 50%

Solliciteer

Functieomschrijving

De dramatherapeut(e) zorgt voor een vakeigen inbreng in de interdisciplinaire behandelteams binnen de zorgeenheden ‘drugs’ en ‘seksuele gedragsstoornissen’. Het therapeutisch werk bestaat voornamelijk uit groepstherapie met aanvullende gerichte individuele begeleiding.

Profiel

 1. Je hebt een diploma ‘bachelor in de creatieve therapie, vakgebied drama’.
 2. Ervaring binnen de geestelijke gezondheidszorg strekt tot aanbeveling.
 3. Je hebt ervaring met het aan de hand van dramatische methodieken (improvisaties, story making – story telling, sociodrama, de stop-gap methode, playback theater, interactiedrama, developmental transformations, begeleid toneel, toneel als therapie, poppenspel, etc.) het therapeutische proces bij de cliënten op gang te brengen en te begeleiden. Je bent in staat om aan de hand van deze methodieken doelstellingen na te streven zoals geformuleerd in het individueel behandelplan van de patiënt. We verwachten dat mensen binnen de dramatherapie leren hun verhaal te vertellen, hun gevoelens op een gepaste manier te uiten, dat ze hun interpersoonlijke interactievaardigheden en relaties leren verbeteren en dat er catharsis kan optreden.
 4. Je beschikt over voldoende therapeutische vaardigheden. Je kan een empathische basishouding aannemen, je bent luisterbereid en je voelt affiniteit voor zowel het geven van individuele als groepstherapie.
 5. Je bezit een gezonde dosis creativiteit en flexibiliteit.
 6. Je tracht je professioneel handelen permanent te ontwikkelen. Je wil je engageren om actief mee te zoeken naar en deel te nemen aan de meest geschikte vormings- of opleidingsinitiatieven. Je neemt deel aan de vergaderingen en vormingsmomenten die op de zorgeenheid worden georganiseerd en bereidt deze actief voor.
 7. Je bent open, communicatief en je wilt bijdragen aan een goede samenwerking met de andere collega’s. We hechten zeer veel belang aan een gezonde teamgeest. Als teamspeler heb je oog voor wat in een team wordt beslist en houdt je rekening met collega’s die na jou de dienst uitmaken.
 8. Je bent bereid jezelf en jouw impact op de cliënt in vraag te stellen. We streven naar een optimale kwaliteit van de acties van de hulpverlener. Het zichzelf bespreekbaar kunnen stellen, biedt een meerwaarde in dit streven. Verder betrek je als hulpverlener de cliënt zoveel als mogelijk bij zijn/haar eigen behandeling.
 9. Inhoudelijk steunt de behandeling op het cognitief-gedragstherapeutisch model en/of het terugvalpreventiemodel. We verwachten dat je kennis hebt van gedragstherapeutische interventies of hierin interesse vertoont.
   

Aanbod

 • Tewerkstellingspercentage: Deeltijds (50%)
 • Campus: Stad
 • Startdatum: Bij voorkeur vanaf 01/12/2018
 • Contract: Vervanging (minimum tot eind augustus 2019)
 • Weddeschaal: Conform de ziekenhuisbarema’s
 • Een boeiende job in een patiëntgerichte omgeving, waarbij je deel uitmaakt van een interdisciplinair team
 • Ruimte voor eigen inbreng in het zorgtraject van de aan jou toegewezen patiënten
 • Een correcte verloning en heel wat extralegale voordelen (maaltijdcheques, gratis hospitalisatieverzekering, attentiebeleid, …)
 • Voor bijkomende inhoudelijke informatie kan je terecht bij:
 • Dhr. Rinaldo Cavatorti, zorgmanager Libra (011/78 85 00 – rinaldo.cavatorti@asster.be)
 • Dhr. Erwin Reyskens, afdelingshoofd Libra 3 (011/78 85 30 – erwin.reyskens@asster.be)


Solliciteren kan tot en met 28/11/2018.

Wens je bijkomende informatie?

Voor bijkomende inhoudelijke informatie kan je terecht bij:

 • Dhr. Rinaldo Cavatorti, zorgmanager Libra (011/78 85 00 – rinaldo.cavatorti@asster.be)
 • Dhr. Erwin Reyskens, afdelingshoofd Libra 3 (011/78 85 30 – erwin.reyskens@asster.be)

 Voor bijkomende algemene informatie kan je terecht bij:

 • Gaëlle troukens, HR manager (011/78 81 50 – gaelle.troukens@asster.be)
   

Deel deze vacature

deel de vacature via social media

 

Vragen?

stel ze gerust aan

Gaëlle Troukens
of
Evi Schroyen
Stel uw vraag